Günümüzde internetin her alanda kullanılabilir hale geldi ve dijitalleşme arttı. Bu sayede günlük ve profesyonel hayatlarımızda işlerimizi halletmek de bir o kadar kolaylaştı. Bu kolaylıklardan biri de son yıllarda oldukça popüler olan internetten alışveriş yani e-ticaret.
İyzico’nun aktardığı raporlamalar oldukça dikkat çekiyor. Rapora göre dünya genelinde e-ticaret cirosu 2015’te 1 trilyon 943 milyar dolar, 2016’da ise 2 trilyon dolara ulaştı. 2018’de ise global e-ticaret hacminin 2,5 trilyon dolar seviyesine, 2020’de de 4 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.
Avantajları ile beraber pek çok işletme için önemli bir gelir kapısı haline geldi. Bununla birlikte müşteriler içinde hız, kolaylık gibi çeşitli avantajlar sunuyor. Müşterilerin bir ürünü incelemek için fiziki mağazayı ziyaret etmesi ya da fiyatları karşılaştırması gibi işlemleri düşünün. Kimine göre saatler süren bu işlemler internet üzerinde yalnızca birkaç dakika sürüyor. Yalnızca bunlar için bile harcanan zaman ve enerji düşünülünce, e-ticaret oldukça hızlı bir alışveriş tercihidir.
Geleneksel mağazacılığa bir alternatif oluşturan e-ticaret, Covid salgınından olumlu açıdan etkilendi. Evlere kapanılan bu zamanlarda çoğu büyük, küçük ya da bireysel işletmeler e-ticarete ağırlık verdi. İnsanlar market alışverişinden, kozmetiğe hatta mobilya alışverişine kadar internetten satın almaya başladı. Yani aslında pandemi süreci e-ticaretin yükselişine basamak olmuş oldu.
Özellikle dünya geneline göre e-ticaretin nispeten daha az kabul gördüğü Türkiye’de, 2020 yılının ilk yarısında %88 büyüme kaydedildi. E-ticaretin artış gösterdiği şu günlerde siz de e-ticaret alanında hizmet vermek istiyorsanız, info@paragonteknoloji.com üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Lizbon Cad. No: 33/4-5 Aşağı Öveçler Çankaya / Ankara