Etkili Mobil Uygulama Tasarımıyla Fark Yaratın
Yakın zaman öncesine kadar pek çok kişi için pek bir şey ifade etmeyen mobil uygulamalar, bugün itibariyle tam olarak hayatımızın odak noktasına oturmuş durumda. Dijitalleşmenin yaygınlaşması, elektronik ticaretin popülerlik kazanması ve daha da önemlisi İOS ya da Android temelli akıllı telefonların ya da tabletlerin kullanım oranlarının artması, mobil uygulamaların günümüzde yakaladığı ivmede önemli bir role sahiptir. Bugün mobil uygulamalar sayesinde alışveriş yapabiliyor, fatura ödeyebiliyor, para transferi gerçekleştirebiliyor ya da çeşitli sosyal medya platformlarında yer alabiliyoruz.
Kurumsallığın Olmazsa Olmazı
Kurumsallaşmayı önemseyen ve yeni nesil trendleri yakından takip etmek isteyen markalar, mobil uygulama konusunda da doğru ve etkin bir pozisyon almak durumundadır. Nitekim bugün itibariyle küçük ve orta ölçekli işletmeler dahi kurumlarını temsil eden bir aplikasyonla hizmet ağına farklı bir boyut kazandırmaya çalışıyor. Mobil uygulamaların bu denli önem kazanması, elbette yaratıcı süreç ve grafik/tasarım gibi kriterlerin ön plana çıkmasına neden olmuştur. Mobil uygulamalar, özellikle kurumsal aidiyet noktasında, hedef kitleyle hızlı ve etkin buluşma sürecinde çok önemli geri dönüşler sağlar.
Pek çok girişimcinin mobil uygulama sayesinde teknoloji düzeyinde fark yaratabildiğini ve daha yüksek pazar payı almaya başladığı görülmektedir. Mobil uygulamaların pratik yapısı ve kompakt çözümler üretmeye uygun işleyişi, markalar için çok ciddi avantajlar getirmektedir. İyi ve kapsamlı bir tasarım, mobil uygulamalardaki başarının anahtarı olarak kabul edilir. Pek çok marka kötü mobil uygulama tasarımından dolayı müşteri kaybına uğrarken, iyi ve başarılı mobil uygulamaların işletmeleri ne kadar hızlı bir şekilde yukarı taşıdığına da şahitlik edebiliyoruz.
İstatistikler Doğruluyor
Mobil uygulamaların Türkiye’de ve tüm dünyada nasıl bir ivme kazandığını daha net şekilde kavramak adına bazı sayısal değerleri incelemek yeterli olacaktır. Örneğin ülkemizde sadece mobil bankacılık çözümlerinin kullanımı %31 gibi çok ciddi bir düzeye ulaşmıştır. 2020’nin ilk altı ayında özellikle pandeminin de etkisiyle mobil uygulama girişlerinde %88’lik bir artış söz konusu. Ödeme uygulamalarında Japonya, ABD, Almanya, İngiltere ve Türkiye ciddi bir yükseliş içinde.
Salgın döneminden sonra insanların ekran karşısında geçirdikleri süre günde ortalama 6-7 saate ulaşmış durumdadır. Haber uygulamaları, sosyal medya uygulamaları, alışveriş uygulamaları, oyunlar ve bankacılık sistemleri, mobil uygulamaların temelini oluşturan popüler başlıklardır. Dijitalleşmenin boyut kazandığı 2020 ile beraber mobil uygulamaların ve dolayısıyla tasarım kalitesinin önemi çok daha iyi anlaşılmaya başlanmıştır. Üstelik bu ivmenin önümüzdeki yıllarda katlanarak artması kimse için artık bir sürpriz değil!
Lizbon Cad. No: 33/4-5 Aşağı Öveçler Çankaya / Ankara