Günümüzde dijitalleşmenin artması ile her geçen gün hayatımızı kolaylaştıran ve çeşitli amaçları karşılayan yazılımlar üretilmektedir. İş hayatında güçlü ve doğru kurulan iletişim uzun vadede zaman kaybını önler ve başarı getirir. Dijital çağın getirdiği avantajlardan faydalanarak işinizi sağlam adımlar ile ileriye taşıyabilirsiniz. İş yönetimi sürecinde personel-müşteri arasındaki bağlantıyı zamanında ve kusursuz şekilde kurabilmek işinizin başarısı için büyük önem taşır. İş süreçlerinizin yönetimini yazılımlar ile kolayca takip edebilirsiniz.
Türkiye'de Yazılım Sektörü
Her geçen gün küreselleşen dünyada bilgiyi iyi kullanan ve doğru verilere doğru zamanda ulaşan şirketler, rakiplerinden sıyrılarak geleceğe yatırım yapar. Türkiye bilişim pazarında 2011 yılından beri 30 milyar ABD doları sınırlarına kadar ulaşmıştır.
Yazılım sektörünün desteğini alarak küresel rekabete ayak uydurabilir ve yer aldığınız sektörde konumunuzu belirleyebilirsiniz. Türkiye’de yazılım sektörü geçtiğimiz yıllara göre %20 civarında büyüme gerçekleşmiştir. Bilişim sektöründe yer alan 17 binden fazla şirket binlerce insana iş kapısı olmuş durumdadır. Bilişim sektörünün önemli ihracat pazarları; İsviçre, Romanya, Türkmenistan, Almanya, ABD, İngiltere olarak sıralanmaktadır. Türkiye’de yazılım ithalatı ise 2009 yılında 110 milyon doları geçmiştir. En çok ithalat yapan ülkeler; Kanada, İrlanda, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Japonya, Güney Kore, Avusturya’dır. Türkiye’de yerli yazılım üreticileri hem yurt dışı hem de yurt içinde 900 binden fazla işletmeye hizmet vermektedir. Yazılım kullanan şirketler sektörel verilerini uzun süre saklayabilir, analizlerini daha çabuk ve kolay yapabilir. Bunun sonucunda gelecekte olmak istediği konum için çalışmalarını daha verimli şekilde yapabilirler.
Dünyada Yazılımın Sektörünün Önemi
Dünyada her geçen gün artan dijitalleşme ile doğan ihtiyaçlar her alanda kendini göstermektedir. Bu nedenle her geçen gün yeni çözümler ve yeni teknolojiler geliştirilmektedir. Dijitalleşme ile çıkan dijital ürünler, bilişim sistemleri, kritik alt yapılar siber saldırılara açık bir ortam oluşturmaktadır. Küresel ortamda siber saldırıların maliyeti yıllık 400 milyar dolara yakın olup 2019 yılında bu rakam 2,1 trilyon dolara çıkmıştır. Yazılım sektöründe nitelikli iş gücünün en yüksek düzeyde olması gerekir. Türkiye’de şu an yazılım sektöründe bir dünya markası çıkmamıştır. Ancak gelişmekte olan yazılım sektörü için yeterli kaynak ve destek sağlandığı takdirde Türkiye’de pazar payı daha da artacaktır. Yapılan AR-GE çalışmaları sayesinde hem bu sektörün önü açılmakta hem de yenilikçi uygulamaların yaygınlaşmasına olanak sağlamaktadır. Siz de işiniz için uygun yazılımı tercih ederek iş süreçlerinizi geliştirebilir ve sektörde yerinizi sağlama alabilirsiniz. Konu hakkında sorularınız için info@paragonteknoloji.com adresine mail atabilirsiniz.
Lizbon Cad. No: 33/4-5 Aşağı Öveçler Çankaya / Ankara