Günümüzde teknoloji gelişimi sayesinde hayatlarımızın her alanında bizleri etkilemektedir. İş, eğitim, sağlık ya da özel hayatlarımız fark etmeksizin sürekli yeni yazılımlar üretilerek hayatlarımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Türkiye’de de bilgi teknolojileri sektöründe yazılım ve hizmetler her geçen gün gelişim ve yenilenme göstermeye devam etmektedir. Yazılım sektöründe görülen bu ilerleme sayesinde son zamanlarda etkileşimli yazılım (interaktif) kavramını daha çok duymaktayız. Etkileşimli yazılımlar simülatörler ile birleştirilerek yazılım sektöründe fark yaratmak adına oluşturulmuştur. Bu yazılımlar bir senaryo çerçevesinde belirli amaçlar doğrultusunda üretilerek sanal ortama aktarılmaktadır. Yani ana amaç yazılımlar sayesinde çalışan bir ortamın hayata geçirilmesidir.
Etkileşimli Yazılımların Sağladığı Avantajlar
Etkileşimli yazılımlar; savunma sanayi uygulamaları, felaket önleme uygulamaları, sunum uygulamaları, dijitalleştirme uygulamaları, sanatsal uygulamalar, kültür varlıklarını koruma ve sergileme uygulamaları gibi alanlarda kullanılabildiği gibi eğitim alanına da kolaylıkla uyarlanabilir. Öncelikle bu çalışmaların verimli olabilmesi için ortam senaryolarının gerçeğe yakınlığına dikkat edilmelidir. Mesela etkileşimli yazılım sayesinde tablo, vazo ya da ince detaylara sahip bir tarihi eser olan parçayı inceleyebilir ya da dijital ortamlarda sergileyebilirsiniz. Felaket önleme uygulamalarını dijital ortamlarda canlandırarak toplum bilincinin daha etkili ve hızlı şekilde artmasını sağlayabilirsiniz. Akıllı tahta yani interaktif ya da etkileşimli tahta özellikler eğitim alanında kolaylıklar sunan teknolojik bir üründür.
İsterseniz etkileşimli yazılımı eğitim uygulama alanında da kullanarak öğrencilerin daha interaktif bir şekilde derslere katılım sağlamasını sağlayabilir ve öğrenme süreçlerini daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Akıllı tahta projektörden tahtaya yansıtılan görüntülerin üzerinde işlem yapabilmenize olanak sağlar. Hologram, 3 boyutlu görsel içeriklerin lazer teknoloji sayesinde kaydedilip saklanması ve buna hareket efekti kazandırarak çok boyutlu bir ortama aktarılması sonucu elde edilmiş olur. Hologram özellikle mühendislik ve tıp alanlarında çok kullanıldığı gibi eğitim alanlarında da kullanılmaktadır. 3D hologram teknolojisini kullanarak bir okyanusun içinde yer alan canlıları inceleyebilir, dağlarda gezebilir, tıp alanında hastalıkların sebebini daha detaylı öğrenebilmek için bir tümörün ya da mikrobun içine girerek inceleyebilirsiniz. Yani 3D hologram teknolojisinin kullanım alanları sınırsızdır. Hologram teknolojisinin tercih edilmesinin en yaygın sebepleri; kullanımının kolay olması, herhangi bir madde üzerine uygulanabilir olması, yüksek güvenliği olması ve maliyetinin düşük olmasıdır. Siz de bu avantajlardan yararlanabilmek için firmamızı tercih ederek özel hayatlarınızı, eğitim hayatlarınızı ya da iş hayatlarınızı daha konforlu hale getirebilirsiniz.