Lizbon Cad. No: 33/4-5 Aşağı Öveçler Çankaya / Ankara

Dillere Pelesenk Edilen: E-Ticaret

E-ticaret sektörü, online alışveriş yapmak isteyenlerin gittikçe yaygınlaşan kullanımı ile çok hızlı bir büyüme sağladı. Kullanıcıların bazıları, e-ticaret platformları arasındaki rekabetçi uygulamadan faydalanırken, bazı kullanıcılar, ihtiyaçları doğrultusunda yaptıkları araştırmalarla istedikleri ürüne dijital yollardan ulaşmanın avantajlarını yakaladılar.

Statista’nın araştırmasına göre, 2017 yılında dünya üzerinde e-ticaret sitelerine 3,334.9 milyon giriş oldu. 2018 yılında alışveriş yapmak için e ticaret sitelerine giriş sayısı 3,614.61 milyona çıktı. 2019 yılında ise 3,897 milyon giriş gerçekleşti. Her yıl gittikçe artan bu sayıyı şöyle açıklayabiliriz: 2018 yılında en az bir kez e-ticaret sitesinden alışveriş yapmış kişi sayısı, ABD’de 100 kişiden 93 kişiye, İngiltere’de 100 kişiden 97 kişiye, Çin’de ise 100 kişiden 92’ye yükseldi.
Gördüğünüz gibi e-ticaret pazarında rekabet çok güçlü ve acımasız. Yoğun bir maliyet akışı da var. Buna artan marka katılımlarını da eklersek, artan ticaretin hacmini anlamamız çok daha kolay olacaktır.

Türkiye’de ise durum şöyle:
Statista’nın analizlerine göre, Türkiye’de, internet üzerinden alışveriş için e-ticaret sitelerine giriş sayısı 2017’de 44.5 milyondu. Bu, %54.9’luk bir dilime denk geliyordu. 2018 yılında 47.78 milyon giriş yapıldı. 2019 yılında ise internet sitelerinden alışveriş için 50 milyon 920 bin giriş kaydedildi. İnternet sitelerinden satın alınan ürünlerin başında kişisel bakım ürünleri ve yiyecek geliyor. Fakat yıllar genelinde en çok satın alınan, giyim ürünleri.

E ticaret büyümesi, Pazar oranlarının artması ve pazara yeni şirket girişleri ile açıklanıyor. Bu durum da rekabetin gittikçe kızışmasını sağlıyor. Offline alışveriş her zaman keyif verse de online alışverişin fırsatları, ödeme avantajları ve kapıya hizmet gibi ekstra kolaylıklar, müşterinin mağazada ürünü görüp, online alışveriş yapmasına bile neden oluyor. Üstelik online alışveriş sitelerinde kişi, almak istediği ürünü karşılaştırabiliyor, hakkındaki kullanıcı yorumlarını okuyabiliyor ve konuyla ilgili alternatif ürünleri bulabiliyor.

Tıpkı mağazadan alışverişte olduğu gibi, online alışverişte de en önemli konu imaj. Burada “imaj” konusu, daha teknik bir kavramda düşünülmeli: Üzerinde durulması gereken konu sistemsel altyapı ve doğru strateji. E-ticarette yazılım doğru altyapıyla kurulduğu taktirde müşterilerinize daha büyük fırsat ve avantajlarla ulaşabilir, alternatif arayan potansiyel müşterilerinize çok daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Hızla artan e ticaret pazarında yeni ve güncel çözümler için bize ulaşın. Sıfırdan başlayalım ya da var olan yazılımlarınızın teknik detaylarını birlikte inceleyelim. Siz rahat bir nefes alın, ticaret altyapısını bize bırakın.

Related Posts

Powered by themekiller.com